Sjoerd Haver

Sjoerd Haver studeerde in 2019 af aan de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg tijdens zijn studie hield hij zich bezig met het dirigeren van koren en orkesten. In 2021 studeert hij af aan de masteropleiding tot orkestdirigent aan het Conservatorium van Tilburg.

Van zijn 14e tot zijn 17e ging Sjoerd zelf mee als deelnemer van Vuurvlieg.  Later ging hij mee als stagiair en vervolgens als leiding. Voor Sjoerd is Vuurvlieg, naast een plek om lekker muziek en nieuwe vrienden te maken, vooral ook een culinair hoogtepuntje.

 


Hij heeft een bijzondere liefde-liefde verhouding met de keukenploeg, die al jaren haar excellentie bewijst in het bereiden van bijzonder veel en bijzonder goed eten, met oog voor detail en zorgvuldig met alle dieetwensen om kan gaan.

Nadat hij in alle denkbare studentenorkesten heeft gespeeld als contrabassist en slagwerker, stond hij vanaf 2018 aan de voet van het Studenten Ensemble Project (STEP), waar hij nu vaste dirigent is. In het onderwijs is Sjoerd actief als docent op een middelbare school, waar hij ook leiding geeft aan het kunstcollectief en meewerkt aan de schoolopera. Verder vult hij zijn dagen met het spelen van piano, contrabas en zo nu en dan gitaar, trombone of slagwerk.